Home » Clubinfo » Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

Pesten, chantage, geweld, mentaal of fysiek misbruik,… Zware woorden en moeilijke situaties waar we liefst niet mee geconfronteerd worden, maar die helaas ook niet uit te sluiten zijn.

We zien onze sportclub als een toffe veilige omgeving waar we graag komen, en iedereen engageert zich om mee voor die toffe sfeer te zorgen. Krijg je toch te maken met ongewenst gedrag van anderen? Dan kan je in alle discretie terecht bij de vertrouwenspersonen.

Praat er over. Zij staan voor je klaar, en je melding, vraag, vermoeden of klacht zal door hen behandeld worden.

Wat doet een vertrouwenspersoon?

Een vertrouwspersoon – je hoort ook wel eens de term ‘API’, die staat voor ‘aanspreekpunt integriteit’ – is een laagdrempelig aanspreekpunt, een vertrouwenspersoon voor sporters, ouders, trainers of andere betrokkenen met een vraag, vermoeden of klacht rond mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Deze persoon draagt er mee zorg voor dat het beleid voldoende aandacht geeft aan preventie van en omgaan met grensoverschrijdend gedrag.

Wie zijn de vertrouwenspersonen bij Msiks?

Binnen onze club zijn twee vertrouwenspersonen beschikbaar. Je kan hen contacteren via mail of telefoon, of door hen aan te spreken in de sporthal of daarbuiten.

Guy De Boeck
Email : guy.de.boeck@telenet.be
GSM : 0486 69 37 56

Debbie Van Coninckxloey
Email : debbie.van.con@telenet.be
GSM : 0477 94 80 80

Meer informatie

Ook Volleybal Vlaanderen heeft overkoepelend een Aanspreekpunt Integriteit en een aantal vertrouwenspersonen. Je kan hen mailen via vertrouwenspersoon@volleyvlaanderen.be met vermelding van jouw naam + de club waar je actief bent. Zij contacteren je snel daarna en helpen je dan graag verder. Op datzelfde e-mailadres kan je ook terecht met eventuele vragen.

Lees meer over dit onderwerp bij Volley Vlaanderen.