Home » Clubinfo » Jeugdwerking

Jeugdwerking

Msiks bestaat al sinds 1965, maar om er nog vele jaren bij te kunnen doen, investeren we volop in onze jeugdwerking. Met behulp van het Jeugdsportfonds wordt onze werking geanalyseerd, zodat we voortdurend kunnen doen en met de middelen die we hebben onze jeugdwerking verder uit te bouwen.

De basisfilosofie is simpel: iedereen die volleybal wil spelen, is welkom bij Msiks.

Onze club wil alle jeugdspelers niet alleen sportief iets bijbrengen, maar de waarden binnen onze club situeren zich ook op opvoedkundig en sociaal vlak. Om dat te realiseren, zijn er uiteraard ook afspraken nodig. We verwachten van spelers, speelsters, trainers en ouders dat ze zich aan deze afspraken houden.

Kleutervolleybal / volleymove

Op zaterdagmorgen, tussen 10 en 11 uur, voorzien wij als club de mogelijkheid om je kleuter aan een gevarieerd spelparcours te laten deelnemen. Deze oefeningen zijn gericht op algemene coördinatie en niet op specifieke volleybaloefeningen.

Het aanspreekpunt voor het kleuterturnen is Linda Van Quathem.

Volleybalschool

De trainingen bij Msiks worden opengesteld voor kinderen vanaf 6 jaar. Dit is de leeftijd, waarop het kind over voldoende motorische coördinatie beschikt om de elementaire vaardigheden voor het volleybal onder de knie te krijgen. Denk aan het vangen van een bal, of het zich verplaatsen in functie van een balbaan.

Uitzonderlijk (en met akkoord van de trainersstaf) kunnen ook jongere kinderen opgenomen worden in de volleybalschool.

Deze volleybalschool is een opstap naar het eigenlijke volleybal. Hier worden de eerste technische en tactische beginselen aangeleerd in spelvormen. Dit gebeurt 1 tegen 1 en 2 tegen 2 op aangepaste terreintjes en nethoogten.

De stap die daar op volgt, is het spelen van tornooitjes in deze spelvormen op regionaal niveau.

Eens dit voldoende onder de knie kan overgegaan worden naar de wekelijkse competitieve ploegen.

Training U13 meisjes Msiks Blaasveld

Jeugdcompetitie

Jongeren tot 18 jaar kunnen terecht in de jeugdcompetitie, die in goede banen wordt geleid door jeugdcoördinator Koen De Keyzer.

Afhankelijk van de leeftijd zijn er verschillende competitievormen. Bij de U11 zijn de wedstrijden 3 tegen 3; bij U13 is dat 4 tegen 4. Vanaf U15 worden de wedstrijden 6 tegen 6 gespeeld.

Jongeren kunnen op elk moment beginnen volleyballen bij Msiks. Op basis van de leeftijd wordt de jeugd in groepen ingedeeld. Afhankelijk van spelniveau kunnen spelers en speelsters – in overleg met de trainersstaf – een niveau hoger of lager spelen.

  • U11 (geboortejaren 2014-2015)
  • U13 (geboortejaren 2012-2013)
  • U15 (geboortejaren 2010-2011)
  • U17 (geboortejaren 2008-2009)

Wie ouder is dan 18 kan terecht bij een van de dames– of herenploegen.

Praktische info

Meer informatie over de jeugdploegen vind je op de ploegpagina’s, waar je ook trainingsmomenten vindt.

Voor alle vragen over jeugdwerking, de volleybalschool of de jeugdcompetite kan je terecht bij jeugdcoördinator Koen De Keyzer.