Geschiedenis

Bijna 50 jaar geleden, rond 1965, ontstond “M.Siks” uit het jonge volleybalgeweld in de jeugdbeweging van Blaasveld. Onder impuls van enkele jonge volleybalfanaten die hun lievelingssport beoefenden in de oude parochiezaal van Blaasveld ontstond een echte volleybalclub.

De clubnaam “M.Siks” werd door hen bedacht, een gezegde met heel wat betekenis achter. Aanvankelijk speelden we met een dames- en een herenploeg in het Katholiek Sportverbond (K.K.S.F.B.). Toen had men nog geen eigen zaal en de thuiswedstrijden moesten gespeeld worden in Antwerpen, Mortsel of Mechelen.

Na een tijd werd er dan overgestapt naar het V.I.V. om in de provinciale reeksen aan te treden. Voor onze jongste spelertjes weken we uit naar de sporthallen van het Sint-Theresiacollege om gebruik te kunnen maken van meer turnmateriaal en een speelsere opbouw te gebruiken.

Gelukkig heeft onze gemeente nu zelf een goed uitgebouwde sportinfrastructuur zodat Msiks alle thuiswedstrijden in de sporthal Ter Molen te Tisselt kan afwerken.