MSIKS

“M.Siks” (eigenlijk M.Sics) staat voor “Mens Sana In Corpore Sano” wat Latijn is voor:

“een gezonde geest in een gezond lichaam”

Gegevens VZW 2013

M.Siks werd rond 1965 gesticht. Bijna 50 jaar geleden ontstond M.Siks uit het jonge volleybalgeweld in de jeugdbeweging. Onder impuls van enkele jonge volleybalfanaten die hun lievelingssport beoefenden in de oude parochiezaal van Blaasveld ontstond een echte volleybalclub.

De clubnaam “M.Siks” werd door hen bedacht, een gezegde met heel wat betekenis achter. Aanvankelijk speelden we met een dames- en een herenploeg in het Katholiek Sportverbond (K.K.S.F.B.). Toen had men nog geen eigen zaal en de thuiswedstrijden moesten gespeeld worden in Antwerpen, Mortsel of Mechelen. Na een tijd werd er dan overgestapt naar het V.I.V. om in de provinciale reeksen aan te treden. Gelukkig heeft onze gemeente nu zelf een goed uitgebouwde sportinfrastructuur zodat M.Siks alle thuiswedstrijden in de sporthal “Ter Molen” te Tisselt kan afwerken. Voor onze jongste spelertjes wijken we uit naar de sporthallen van het Sint-Theresiacollege om gebruik te kunnen maken van meer turnmateriaal en een speelsere opbouw te gebruiken.

Naast het hoofdbestuur hebben we een jeugdbestuur dat samen met de jeugd train(st)ers hard werkt om al het jonge geweld in goede banen te leiden. We zijn momenteel volop op zoek naar geïnteresseerde ouders van onze jeugd spelers om een handje te helpen bij de begeleiding van ons jeugdvolleybal.