Lid worden

Join the club!

Zin om te volleyballen … Kom gerust eerst een kijkje nemen en eventueel een proeftrainingen bijwonen alvorens je aan te sluiten bij de club.

 • Volleybalschool
 • Jeugdploegen (competitie)
 • Dames- en herenploegen (competitie)
 • Recreatieploeg dames en heren

M.Siks is als club aangesloten bij de VVB (Vlaamse Volleybal Bond). De jeugdcompetities in de provincie Antwerpen worden georganiseerd via AVF (Antwerpse Volley Federatie). De provincie is verder ingedeeld in gewesten, deze organiseren de competies op gewestelijk niveau (voor ons: gewest Antwerpen).
 

Volleybalschool

De trainingen bij M.Siks worden  opengesteld voor jongeren vanaf 6 jaar. Dit is de leeftijd waarop het kind normaal gezien over voldoende motorische coördinatie beschikt om de elementaire vaardigheden (vangen van een bal, verplaatsen ifv. een balbaan, …) te verwerven.
Per uitzondering, en mits goedkeuring van de trainersstaf,  kunnen –6 jarigen toegelaten worden.

Er wordt gestart  in de volleybalschool, dit is een voorbereiding naar het eigenlijke volleybal. Hier worden de eerste beginselen (technisch, taktisch) van het volleybalspel aangeleerd in spelvormen 1 met/tegen 1 en 2 met/tegen 2 … Deze worden ook op regelmatige basis in tornooivorm gespeeld. Eens dit onder de knie kan de trainersstaf beslissen over te gaan naar de competitieve ploegen.

De eigenlijke competities worden ingericht 3 tegen 3 voor preminiemen ( tot 10 jaar ) en 4 tegen 4 voor miniemen ( tot 12 jaar ). De leeftijdsgrens wordt bepaald vanaf 1 januari.

Jeugdploegen (competitie)

Ben je niet ouder dan 18 jaar, kan je afhankelijk van je leeftijd terecht bij één van onze jeugdploegen.

 • U11 regionaal
 • U13 regionaal
 • U17 meisjes regionaal

Voor vragen in verband met onze jeugdopleiding mag je contact opnemen met Katrien (jeugdcoördinator) op jeugd@msiks.be

Dames- en herenploegen (competitie)

Ben je ouder dan 18 jaar, kan je je afhankelijk van het niveau aansluiten bij één van onze seniorsploegen.

 • Dames 2: 3de provinciale
 • Dames 3: 2de gewest
 • Dames 4: 3de gewest
 • Heren 2: 2de provinciale

Recreatieploegen (enkel dames)

Ook voor recreatieve speelsters biedt Msiks een ploeg aan. Dames recrea trainen op vrijdag, maar zijn voorlopig niet actief in competitie.

Praktische aansluiting

Een aansluiting bij de VVB gebeurt via het invullen van een spelerskaart. Deze dient verplicht getekend te worden door het lid en 1 van de ouders voor – 18 jarigen. Voor nieuwe aansluitingen is eveneens een medisch attest verplicht. Wij vragen, indien het lid risico’s loopt op gezondheidsgebied, dit te melden bij aansluiting, zodat hiermee rekening kan gehouden worden.

De spelerskaart wordt afgeleverd via het secretariaat, Willy De Boeck 0475 39 97 24. Het insturen naar VVB gebeurt eveneens via het secretariaat. Tegelijkertijd dient een digitale foto gemaild te worden als identificatiebewijs op de spelerskaart. Deze foto ( maximum 250 kb ) kan ofwel ingestuurd worden naar “secretariaat@msiks.be“, ofwel komt iemand van het bestuur langs op de training. Om deze spelerskaart te kunnen invoeren hebben wij enkele gegevens van u nodig. Deze kan u invoeren op onze pagina “nieuw lid“.

Eens aangesloten is het lid verzekerd tegen ongevallen ( details zie site VVB ) en is dit lid speelgerechtigd voor de competitie.